Siringoma göz kapaklarında sıklıkla görülen iyi huylu bir ter bezi tümörüdür. Çoğunlukla göz çevresinde görülür. En çok alt göz kapağını tutar. Yüzeyden kabarık 1-3 mm kadardır. Genellikle küme yapmış şekilde ve deriden kabarıktır. Siringoma tedavisi için son yıllarda kullanılan karbondioksit lazerler ön plana çıkmıştır. Siringoma tanısı genellikle muayene ile konur. Nadiren başka hastalıklarla karışır. Bu durumlarda biyopsi yapılır. Patolojik inceleme sonrası tanı kesindir.
Siringomlar en çok 25-30 yaş grubunda gözlenir. Bazen siringomanın başka hastalıklarla örneğin diyabet ile ilişkili olabileceği bildirilmiştir. Genellikle genetik yatkınlığın neden olduğu düşünülmektedir. Siringom asya ırklarında biraz daha sık bulunur. Bu deri kabartıları sarı veya açık kahve renkli olabilmektedir. Syringoma genelde erişkin kadınlarda gözlenen bir hastalıktır. Genellikle ağrı veya kaşıntı yapmazlar. Hiçbir rahatsızlık vermezler. Bazen kaşıntı ve sulanma gibi bulgular olur.
Syringoma tek olabileceği gibi genellikle birden fazladır. Syringoma genelde alt göz kapağını ve iki tarafta simetrik tutar. Bazen kadınlarda genital bölgede gözlenebilmektedir.
Lazer Siringoma Tedavi Fiyatları 2023
Siringoma Lazer Tedavi | Seans |
Tek | 890 TL |
Fazla | 2627 TL |
Lazer Siringoma Tedavisi
Syringoma genelde tedavi gerektirmez. Siringoma (syringoma) için çoğunlukla gözlem yeterlidir. Bu lezyonlarda önemli bir değişim olmadığı sürece bir şey yapmaya gerek yoktur. Fakat kötü huylu olduğu düşünülen syringoma cerrahi olarak çıkarılmalıdır. Küçük kabarcıklar için bazen asit uygulamaları veya koter ile yakma işlemi yapılabilmektedir. Bazı özel kremlerde siringom tedavisinde kullanılır. Fakat genllikle bu tedaviler yetersiz kalır. En çok kullanılan yöntemler elektrokoter uygulaması, dermabrazyon, kriyoterapidir. İşlem yapılan alanın temiz tutulması ve enfeksiyondan korunması önemlidir.
Siringoma olarak yukarıda tarif ettiğimiz oluşumların ciltten tamamen yok edilmesi karbondioksit lazer ile mümkündür. Bunun için siringoma yakılarak veya dondurularak ortadan kaldırmak mümkündür. Lazerler yakarak bu lezyonları buharlaştırır. Karbondioksit lazer çevre dokuya ve alttaki deriye en az hasar vererek tedavi sağlayan yöntemdir. Bu sebeple lazer ile siringomadan kurtulma şu andaki en etkili tedavidir. Yan etki olasılığı da en az olan yöntem lazerdir. Bir seansta bile tedavi mümkündür.
Videoda da görüldüğü gibi işlem öncesi lokal anestezik krem kullanıyoruz. Bölgede yeterli anestezi sağlandıktan sonra siringomaları tek tek yakıp buharlaştırıyoruz. İyileşme süreci bir hafta kadardır. Tekrar eder yada gözden kaçanlar varsa bir ay sonra tekrar lazer uyguluyoruz. Genellikle 3 seans tam tedavi sağlar.