Lazerle Ksantelazma Tedavisi

Lazerle Ksantelazma Tedavisi
Ksantelazma lazerle tedavi öncesi sonrası

Lazerle Ksantelazma Tedavisi: Ksantelazma hastalığının Türkçe tam karşılığını bulamadık. Fakat tarif ettiğimizde hastalığa yani ksantelazma hastalığına sahip olmayanlar bile hemen hangi hastalık olduğunu kolayca anlayacaktır. Genellikle Ksantelazma göz kapağında oluşan derinin yüzeyinden kabarık, sarı beyaz görünümlü plaklardır. Genelde ksantelazma hastalığı göz kapağının orta hatta yakın bölümünde gözlenirler. Burun kemiğine yakın bölgede oluşurlar. Bu makalemizde ksantelazma tedavisi ve lazerle ksantelazma tedavisi hakkında bilgi vereceğiz.

Ksantelazma

Ksantelazma ne demek tıp?

Ksantelazma üst ve alt göz kapağında deri altı yağ birikimleridir. Yüzeysel birikimler olduklarından sarı, beyaz renklidirler. Kandaki kolesterol ve lipit yüksekliği temel nedendir. Kozmetik olarak rahatsız ederler. Ayrıca kan lipit seviyelerini düşürmek gerekir.

Ksantelazma tekrarlar mı?

Ksantelazmanın nedeni kan yağlarındaki yüksekliktir. Kan yağları düşürülmezse tekrar etme ihtimali vardır. Lazerle tedavisinden sonra ihtimal biraz daha azdır. Fakat tam temizlenemezse küçük parçalardan tekrar büyür. Bu nedenle lazer seansı sırasında dermatoskop ile kontrol etmek gerekir.

Ksantelazma tehlikeli mi?

Aslında kendisi tehlikeli değildir. Fakat altta yatan neden kan yağlarındaki yüksekliktir. Kan yağlarında aşırı yükseklik damarlarda tıkanıklığa neden olabilir. Tıkanıklık özellikle kalbi besleyen koroner damarlar için tehlikelidir. Bu nedenle ksantelazmanız varsa bir dahiliye hekimi veya kardiyoloji uzmanına gitmenizd fayda var.

Göz kenarı neden beyaz olur?

Göz kapakları ve çevresindeki yağ birikintileri bazen beyaz görünür. Genellikle sarı birikintilerdir. Bunlar ksantelazmadır. Aslında altında yatan neden kan yağlarındaki yüksekliktir.

Göz kapağının Ksantalezması nedir?

Genellkle üst ve alt göz kapağında yağ birikimleri olarak görüyoruz. Bu birikimlere ksantelazma denir. Yukarıda gördüğünüz fotoğraf tipik bir ksantelazmadır. Çoğunlukla iki göz kapağında birliktedirler.

Yağ bezesi iğne ile patlatılır mı?

Kesinlikle patlatılmaz. Zaten bu bezeleri bir balon gibi düşünmeyin. Bunlar ağsı bir yapı içinde birikmiş yağ birikimidir. İğne ile kurcalamak enfeksiyona ve çok ciddi sorunlara neden olur.

Ksantelazma Hangi hastalık?

Yukarıda fotoğrafta gördüğünüz hastalıktır. Bu hastalık göz kapaklarında cilt altında yağ birikintileridir. Çoğunlukla kandaki lipit ve kolesterol yüksekliğinden olur.

Yağ bezesi Patlatilirsa ne olur?

Öncelikle yağ bezelerini bu şekilde tedavi etmeniz imkansızdır. Çünkü boşaltsanız bile tekrar dolar. Kapsülü ile birlikte çıkarmak gerekir. Ayrıca patlatırken kullandığınız iğneler enfeksiyona neden olabilir. Bu durum enfeksiyonun şiddetine göre çok daha vahim olaylara neden olur. En iyisi bir doktora gitmek.

Ksantelazma alt göz kapağındaki görünümü
Ksantelazma alt göz kapağındaki görünümü

Ksantelazma Tedavisi

Ksantelazma nasıl tedavi edilir?

Maalesef ilaç yada kremle tedavisi mümkün değildir. İki tedavi şekli vardır. Bir tanesi cerrahidir. Yani bisturi ile kesilerek çıkarılır. Kalan boşluk dikişle kapatılır. Bir diğeri lazer tedavisidir. Biz Karbondioksit lazer kullanıyoruz. CO2 lazerle ksantelazmayı yakıyoruz. Kalan boşluk andaki sağlam deri tarafından kendiliğinden kapanır. Dermatoloji uzmanlarımızdan randevu alın. Tüm merkezlerimizde CO2 lazer var.

Ksantom nasıl geçer?

Diğer deyişle ksantelazma tedavi olmadan geçmez. Yani kendiliğinden iyileşecek bir sorun değildir. Bunun için bizim önerimiz lazerdir. Biz fraksiyonel CO2 lazer ile tedaviyi öneriyoruz. Yukarıdaki fotoğrafta ksantom lazerle tedavisini görüyorsunuz.

Ksantelazma Nerede Gözlenir?

Genellikle Ksantelazma alt ya da üst göz kapağında oluşur. Ayrıca, Ksantelazma plakları parlak ve deriden hafif sert kıvamdadır. Bu plakla kolestorol ve yağ birikimi nedeniyle oluşur.

Ksantelazma ameliyatı fiyatı ne kadar?

Biz kasantelazmayı ameliyatla tedavi etmiyoruz. Bu nedenle ksantelazma ameliyatı fiyatı hakkında bir yorum yapamayacağız. Ksantelazma lazer fiyatı için bize ulaşın. Aslında ksantelazmanın güncel lazer fiyatı 5151 TL. Ama bu fiyat 2023 için geçerlidir.

Ksantelazma kremi kullananlar?

Maalesef ksantelazmanın kremle tedavsi yoktur. Çünkü bu hastalıkta derinin hemen altında yoğun yağ birikimi vardır. Ya lazerler tedavi edilir yada cerrahi olarak çıkarılır.

Göz kapağında yağ bezesi nasıl tedavi edilir?

Şayet kastettiğiniz şey yukarıdaki fotoğrafta gördüğünüz gibi ksantelazma ise tiki tedavisi var. Birincisi lazerle bunun yakılarak buharlaştırılması. İkincisi ise cerrahi olarak çıkarılmasıdır.

Ksantelazma ameliyatı olanlar memnun mu?

Bizim önerimiz öncelikle ameliyat değil. Çünkü çok daha kolay bir yolu var. Bu da lazer tedavisi. Yaklaşık 5-10 dakikada lazerle ksantelazmadan kurtulabilirsiniz.

Ksantelazma tedavisi Ankara merkezinizde var mı?

Evet var. Karbondioksit fraksiyonel lazer ile ksantelazmayı tedavi ediyoruz. Merkezlerimiz kısmında iletişim bilgilerimiz mevcut. Ankara ksantelazma lazer tedavisi için bizi arayın.

Lazer Ksantelazma Tedavisi Fiyatları

Erkek, Kadın Seans
Ksantelazma Lazer Fiyat2694 TL

Lazer Ksantelazma Video

Ksantom Hakkında Daha Fazla Bilgi

Ksantelazma En Çok Hangi Cinste Görülür?

Kadınlarda erkeklere göre daha fazla sıklıkta Ksantelazma gözlenmektedir. Ksantelazma genelde kozmetik sorun haricinde bir sorun yaratmaz. Ksantelazma plaklarının nadiren görmeyi engelleyecek kadar büyüdüğü görülmüştür.

Ksantelazma Neden Olur?

Yapılan çalışmalarda bu hastalığa sahip olan kişilerin genellikle kan yağ oranlarının yüksek olabileceği gösterilmiştir. Bu nedenle bu hastalığa sahip kimselerin detaylı bir kalp damar sistem muayene ve tetkikleri gerekir.

Ksantelazma Tedavi Yöntemleri nelerdir?

Ksantelazma hastalığının tedavisinde birçok yöntem denenmiştir. Bu tedaviler arasında peelingler, koterizasyonlar ve cerrahi olarak bu deri parçasının çıkarılması gibi tedavilerdir. Çoğunlukla travmatik yöntemler olduğundan yan etkileri çoktur. Ayrıca bu yöntemlerin iyileşme süreci uzundur. Çoğunlukla uygulama için anestezi gerekir. Fakat Günümüzde ksantelazma lazer tedavisi en başarılı tedavidir. Genel anestezi gerekmez.

Ksantelazmada hangi tedavi yöntemi öneriliyor?

Ksantelazma tedavisinde günümüzde birçok dermatolog ve plastik cerrah karbondioksit lazerleri tercih etmektedir. Biz özellikle fraksiyonel karbondioksit lazer kullanmaktayız. Bu lazerin birçok avantajı olduğunu düşündüğümüzden tüm kliniklerimizde aynı tip lazeri kullanıyoruz.
Faraksiyonel lazer uygulamasından önce lokal anestezik krem sürüyoruz. Daha sonra 45 dakika kadar bölgenin uyuşmasını bekliyoruz. Uyuşma tamamlandıktan sonra karbondioksit lazeri uyguluyoruz. Lazerle tedavisi çok kısa süren bir işlemdir.
Ayrıca operasyon sonrası iyileşme hızlıdır. Çoğunluk la Klasik yöntemlere göre çok daha sorunsuz bir iyileşme dönemi olur. Genellkle bir seansta lazer ksantelazmayı tamamen tedavi eder.

Lazerle ksantelazma tedavisi yaptıranların yorumları?

Bu tedavi acısız ve pratiktir. Lazer uygulaması toplam 15-20 dakika sürer. Biz lokal anestezi ile yapıyoruz. Lazerden sonra tekrarlama ihtimali çok azdır. Yukarıda lazer yaptığımız bir hastanın videosunu görüyorsunuz. Ayrıca öncesi sonrası fotoğraflar var. Yani lazerle ksantelazma yaptıranları yorumları çok olumludur.

Ksantelazma hangi bölüm bakar?

Ksantelazma için öncelikle dermatoloji bölümüne başvurmalısınız.

Dünya Ksantelazma tedavisi için ne kullanıyor?

Bizim merkezlerimizdeki gibi çoğu hastane dünyada lazer kullanıyor. Fakat halen cerrahi olarak çıkaran cerrahlar da vardır.

Fraksiyonel Lazer Ksantelazma Tedavisi

Ksantelazma yorumlar nasıl?

Ksantelazmanın ameliyatsız tedavisi lazerle yapıldığından yorumlar da çok olumludur.

Ksantelazma tedavisi olanlar?

Yukarıda kliniklerimizde doktorlarımızın yaptığı bazı hastaların fotoğrafları var. Yaptıranların son derece memnun olduğunu söyleyebiliriz.

Lazerle göz kapağı yağ bezesi ameliyatı yapıyor musunuz?

Evet tüm merkezlerimizde CO2 lazer ile ksantelazmayı tedavi ediyoruz. Çok kısa süren bir işlemdir. Aslında tam olarak ameliyat değildir. Yani bir doku çıkarmak söz konusu değildir. Yani Lazerle ksantelazma dokusu deri yüzeyinden buharlaştırılır.

Goz kapaginda yag bezesi nasil gecer?

Sadece iki şekilde tedavisi mümkün. Birincisi cerrahidir yani kesilerek çıkarılır. Diğeri lazer tedavisidir. Lazerle buharlaştırılarak yok edilir. Bu ikinci yöntem bizim tercih ettiğimiz yöntemdir.

Ksantelazma tedavisi istanbul hangi merkezlerinizde var?

Aslında istanbulda tüm merkezlerimizde lazerle ksantelazma tedavisi yapıyoruz. Detaylar için bize ulaşın. İletişim sayfamızdan size en yakın merkezimizi arayın.

Göz kenarı yağ bezesi nasıl tedavi edilir?

Bu yağ bezeleri çoğunlukla ksantelazmadır. Bu nedenle ksanelazmayı düşünerek sorunuzu yanıtlayacağız. Yani göz kenarındaki yağ bezelerinin en güncel ve kolay tedavisi CO2 lazerle onu buharlaştırıp yok etmektir. Diğer yol ise cerrahidir. Fakat bu yol biraz daha zahmetli ve uzun bir süreçtir.

Göz Kapaklarındaki Yağ Bezeleri

Göz kapağı bezesi neden olur?

Genellikle bu yağ bezeleri yukarıdaki fotoğraftaki gibidir. Biz bunlara tıpta ksantelazma diyoruz. Bu yağ bezelerinin genellikle nedeni kan yağlarının fazla yüksek olmasıdır.

Üst göz kapağında yağ bezesi neden olur?

Aslında çoğunlukla kan yağlarındaki yükseklikten kaynaklanır. Kan yağları buradaki deride birikir. Göz kapaklarında altta yada üstte olabilir. Bazen iki taraflıdır. Bu tip bir durum varsa kalp hastalıkları riskiniz artmış olabilir. Mutlaka tetkik edilmesi gereken bir durumdur.

Göz kapağında yağ bezesi neden olur?

Çoğunlukla kan trigliserid seviyeleri yükseldiğinde bu olur. Kolesterol de yükselmiştir. Yağlar ve kolesterol burada birikir. Ana neden budur.

Göz kapağında çıkan yağ bezesi nasıl geçer?

Kendiliğinden geçmez. Mutlaka bir tedavi gerekir. Krem yada ilaçla maalesef tedavisi yoktur. Fakat günümüzdeçok kolay bir tedavi yöntemi var. Bu yöntem CO2 lazerdir. Bu lazerle kolayca tedavi edilir. Fakat daha zahmetli ve uzun süren tedavi de vardır. Bu da cerrahi olarak çıkarılıp yerine dikiş konularak iyileştirilmesidir.

ksantelazma tedavisi ankara

Saç Ekimi

ksantelazma tedavisi istanbul

“Lazerle Ksantelazma Tedavisi” üzerine bir yorum

Yorumlar kapalı.