LightSheer Diode Lazer

Diode Lazer Light Sheer

LightSheer diode lazer en bilinen diode lazer markalarından biridir. Başlıktan soğutma sistemi mevcuttur. Yani popüler adı ile buz lazer olarak bilinen lazer türüdür. Diode lazerler bilindiği gibi 810 nm dalga boyundaki lazerlerdir. LightSheer diode lazer 810 nm dalga boyunda etkinlik gösteren bir lazerdir.

Light sheer diode lazer - Buz Lazer
Light sheer diode lazer – Buz Lazer

Light Sheer lazerler veya diğer adı ile buz lazerler cilde temas ederek uygulanır. İşlem yavaş yapılırsa ciltte oluşturduğu soğuğun etkisi ile anestezi etki yapar. Bu etki sayesinde neredeyse hiç ağrı duymazsınız. Her atışta kıl köklerinde küçük elektrik çarpması gibi yada karıncalanma hissi gibi bir his normaldir. Bir miktar ağrı hissi oluşur fakat bu çok hafif bir ağrıdır. Yani bir çok kişi aslında bu geçici rahatsızlığı tolere eder. Bu nedenle lazer epilasyon uygulamalarında genellikle bir lokal anestezik krem kullanımı gerekmemektedir.

Light Sheer diode lazer veya buz başlıklı lazerlerin saniyedeki atış frekansları oldukça hızlıdır. Cihazı kullanan operatörün hızına bağlı olarak saniyede iki hertz atış yapma yeteneğine sahiptir. Genellikle iki tip başlığı vardır. Bu başlıklar 1*1 cm ile 1,5*1,5 başlıklardır. Hızlı bir lazer olduğundan büyük alanları bile kolayca ve hızla tarar. Yani bir çok merkez bu lazeri tüm vücut bölgelerinde tercih etmektedir.

LightSheer diode lazer ile uygulama öncesinde doktorlarımız bölgeyi görerek uygun olup olunmadığına karar verirler. Kıl rengi uygun ise genellikle sorun olmaz. Cilt rengi bu lazer için ikinci planda önemlidir. Çünkü bu lazerler her tür cilt renginde yani koyu cilt renginde bile kullanılan bir lazerdir.

Bir başka avantajı ise LightSheer diode lazerlerin ince tüylerde bile çok etkili ve hızlı sonuçlara ulaşabilmesidir. Bu lazer türünde ince tüylerde artış yapmaz. Bu bakımdan alexandrite ve nd yag lazerlerden daha avantajlıdır.

Diode LightSheer Lazer Epilasyon Uygulama

Light Sheer Diode Lazer epilayson uygulamasından önce kılları kısaltıyoruz. Jilet yada makine kullanılmasının sakıncası yoktur. Bir ay içinde ağda veya kıl dökücü krem kullanılmamış olmalıdır. Kısaltılan alan güzelce temizliyoruz. Temizlik sonrası bu alana jel sürüyoruz. Jelin şeffaf olması gerekir.

Diode lazer Buz Lazer ile koltukalti lazer epilasyon
Diode lazer Buz Lazer ile koltuk altı lazer epilasyon

Lazer başlığı, uygulama yapılacak alana dik ve deriye temas edecek şekilde yerleştirilir. Biraz bastırarak uygulanmalıdır. Küçük bir bölgeye test atışı yapıyoruz. Deride aşırı reaksiyon olup olmadığı 5 dakika içinde belli olur. Ayrıca bu dozda kılların etkilendiğini kılların etrafına bakarak anlayabiliriz. Kılların etrafında perifoliküler ödem olarak tarif ettiğimiz kabarcık oluşursa kıl kökü tamamen etkilenmiştir.

Yüz epilasyonu için en etkili lazerler diode lazerlerdir. LightSheer Diode Lazer’in bu anlamda en etkili yüz lazerlerinden biri olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz. Yüz bölgesi için en uygun lazerin light sheerdiode lazer olduğunu söyleyebiliriz. Bazı merkezlerde kullanılan alexandrite lazer özellikle düşük dozlarda tüylerde ciddi artışa neden olur. Bu nedenle alexandrite lazerin yüzde kullanılmasını kesinlikle önermeyiz.

Diode lazer Buz Lazer İle Bacak Uygulaması
Diode lazer Buz Lazer İle Bacak Uygulaması

Bir başka problemli bölge kollardır. Kollarda kalın kıllar yanında çok ince kıllarda mevcuttur. Bu kıllar için en iyi lazerler diode lazerlerdir. Kol kıllarının epilasyona dirençli kıllar oldukları bu nedenle yüksek dozlar uygulamak gerektiğini söyleyebiliriz. Özellikle yazın bronzluk varsa seans ertelenmelidir. Bronzluğu önlemek için uzun kollu kıyafetler giyilirse yazın da seans yapabiliriz. Fakat genellikle bu pek mümkün olamamaktadır.

Diode lazerlerin bir başka üstünlüğü erkek kıllarıdır. En etkili erkek epilasyonu diode lazerlerle yapılır. Özellikle omuz ve sırt gibi problemli kılların yok edilmesinde en iyi yöntem şüphesiz diode lazerlerdir. Erkeklerde sakal üstü bölgesi de ince ve kalın kılların birlikte olması nedeniyle diode lazerin avantaj sağladığı bir bölgedir. Diode lazerler ciltte diğer lazerlerden daha derindeki kıl köklerine kolaylıkla ulaşır. Bu nedenle cildi kalın olan erkeklerde daha etkili epilasyon sağlar.

LightSheer Diode Lazer Epilasyon Kaç Seans Uygulanır?

Light Sheer Diode Lazer Epilasyon uygulaması genellikle 6 seans yeterli olur. Sadece kılların ince olduğu ve hormonların kılları tetiklediği kişilerde bu süreç uzar. Genellikle en çok 10 seans bu tip durumlarda yeterli olur. Eğer Tüm merkezlerimizde bulunan LightSheer Diode Lazer fiyatları ve paket avantajlarından yararlanmak isterseniz, lütfen iletişim bölümünden size uygun merkezimizi seçip ve arayın. İsterseniz whatsapp yoluyla da bu telefondan sormak istediklerinizi iletebilirsiniz.

Diode lazer Buz Lazer ile Yüz Uygulaması
Diode lazer Buz Lazer ile Yüz Uygulaması