Lazer Epilasyon Nedir?

Lazer Epilasyon Nedir
Lazer Epilasyon Nedir?

Bu makalemizde sizden gelen soruların yanı sıra “Lazer Epilasyon Nedir?” sorusuna yanıtlar vereceğiz.

Epilasyon

Lazer Epilasyon Nedir?

İstenmeyen vücut tüylerinden kalıcı olarak kurtulmamızı sağlayan bir yöntemdir. Lazer ışınları kıl köklerine etki eder. İlk olarak yaklaşık 25 yıl önce kullanılmaya başlanmıştır. 1990’lı yılların sonuna doğru keşfedilmiştir. O yıllarda bilimsel makaleler yayınlandı. Çok fazla ilgi gördü. Ondan sonra epilasyon için birçok lazer cihazı icat edildi.

Lazerin çalışma prensibi nasıldır?

Seçici fototermoliz adı verilen bir mekanizma aracılığıyla çalışır. Başka bir deyişle, lazer ışığı yalnızca belirli maddeleri etkiler. Bu madde cildimizdeki ve kıllarımızdaki melanindir. Bu siyah maddeye tutulan lazer ışığı ısıya dönüşür. Isı kıl kökünü yok eder.

Hangi lazer türleri epilasyon için kullanılıyor?

Aslında, bilinen en etkili lazer türleri vardır. Bunlardan biri Alexandrite lazerdir. Bu lazerin dalga boyu 755nm’dir. Diğer etkili lazer ise diyot lazerdir. Bu lazerin dalga boyu 810nm’dir.

Lazer epilasyon tüyleri tamamen yok eder mi?

Evet, lazer profesyonel merkezlerde ve ehil kişiler tarafından kullanıldığında tüyleri yok eder. Profesyonel merkezler doktorların çalıştığı klinikler ve hastanelerdir. Etkili dozlar ve doğru uygulama kullanılmalıdır. Kesin sonuç almak için bunlar çok önemlidir.

Lazer nasıl yapılır?

Uygulama yapacağımız bölgedeki kılları öncelikle kısaltıyoruz. Bölgeyi ıslak mendille temizliyoruz. Daha sonra lazerle bu alanı atışlar yaparak tarıyoruz. Çok basit görünse bile profesyonel bilgi ve deneyim isteyen bir uygulamadır.

Lazer epilasyon kaç seansta kesin sonuç verir?

Genellikle 6 seansta istenen sonucu alırsınız. Fakat yüz bölgesinde bu 10 seansa kadar çıkar.

Lazer epilasyon çok acıyor mu?

Aslında ağrı eşiği kişisel farklılıklar gösterir. Fakat genellikle dayanılmayacak bir acı olmaz. Kıl köklerinde batma hissi hızla kaybolur. İşlemden sonra soğuk uygulanırsa hemen rahatlatır.

Adetliyken lazer yapılırsa ne olur?

Aslında hiçbir sorun olmaz. Fakat bazı kadınlar bu dönemde kendini daha gergin hisseder. Bu nedenle çekinilmektedir. Fakat sizin için sorun değilse tıbbi olarak sakınca yoktur.

Diğer Sık Sorulanlar

Özel Bölge lazer kaç yaş?

Genital bölgeye lazer ergenlik bittikten sonra yapılabilir. Genellikle 18 yaştan sonra kendi isteği ile yapılabilir. Bu yaştan önce ise anne veya babanın rızası da gerekir.

Lazer vajinayı karartır mı?

Hayır böyle bir yan etkisi yoktur. Vajinaya zaten lazer yapılmaz. Vajina içerdeki bir organdır ve kıl yoktur. Fakat dış genital yapıya yani kıl olan alana lazer uygulanır. Bu uygulama da kararma yapmaz. Tam tersine renkte az da olsa açılmaya neden olabilir.

Makat bölgesine lazer yapılır mı?

Evet yapılır. Sakınca yoktur. Makat etrafındaki kılları kalıcı olarak yok eder. Kıl dönmesi sorununda ise sağlık nedeniyle uyguluyoruz.

Lazer epilasyon vajinaya nasıl yapılır?

Vajinaya lazer yapılmaz. Vajina iç genital organdır. Kızlık zarından sonra içerde kalan kısımdır. Burada kıl yoktur. Bu nedenle lazer epilasyon yapılmaz. Fakat dış kısımdaki kıl olan bölgeye lazer yapılır. Diğer bölgelere yapıldığı gibi yapılır. Hiç fark yoktur.

Lazer epilasyon kızlık zarına zarar verir mi?

Hayır zarar vermez. Lazer sadece kıllara etki eder. Kızlık zarına hiçbir etkisi yoktur.

Lazer yapınca vajina beyazlar mı?

Vajinaya ile sanıyoruz dış bölge yani kıl olan bölgeyi kastediyorsunuz. Biz buna tıpta vulva diyoruz. Yani büyük dudaklar ve küçük dudakların olduğu alan. İşte bu bölgeye lazer yapıyoruz. Bazen buradaki cilt renginin hafif açılması söz konusu olmaktadır. Fakat aslında fraksiyonel karbondiosit lazer ile cilt beyazlatma yapıyoruz.

Özel bölgeye lazer zararlı mı?

Hayır özel bölgeye veya ciltte herhangi bir yere lazerin zararı yoktur.

Cinsel organa epilasyon yapılır mı?

Cinsel organlara lazer uygulamasında sakınca yoktur. Diğer deri bölgelerinden farklı değildir.

Özel bölgeye lazer epilasyon günah mı?

Hayır bu bölgeye lazer epilasyonun günah olduğuna dair dini bir bilgi yoktur.

Lazer epilasyonda jilet şart mı?

Aslında şart değil. Berberlerdeki saç kesme makinalarından birine sahipseniz onunla da kısaltmanız mümkün. Yada makas kullanabilirsiniz.

Lazer Epilasyon Hakkında

Lazer epilasyon nasıl yapılır?

Ön konsültasyon sırasında doktorumuz kıl ve cilt tipinize bakacaktır. Daha sonra sizi bilgilendirecektir. Lazer öncesi gerekli hazırlıklar yapıldıktan sonra lazer epilasyon yapılır. Amacımız lazer ile bölgeyi taramak ve kıl köklerine sert bir şekilde vurmaktır. Daha sonra buz uygulaması yapılır ve bir süre dinlendirilirsiniz. Nemlendirici krem sürülür ve bir sonraki randevunuz ayarlanır.

Lazere gitmeden önce tüyler nasıl olmalı?

İlk seansınız için geldiğinizde tüylerinizi incelememiz gerekecektir. Bu nedenle kesmeyin. Biz klinikte kısaltacağız. Ancak sonraki seanslarınız için geldiğinizde evde kısaltabilirsiniz. Seanslar arasında ağda veya epilatör kullanmayın. Jilet, makas veya makine ile kesin.

Lazer epilasyon yaparken ne giyilir?

Tedavi sırasında kıyafetlerinizi çıkarmanız gerekir. Lazer çıplak vücuda uygulanır. Lazer tedavisinden sonra rahat ve bol kıyafetler giymenizi tavsiye ederiz. Lazer seansı sırasında size tek kullanımlık önlükler sağlayacağız.

Epilasyon nasıl yapılır?

Epilasyondan önce bölgeyi hazırlamak gerekir. Tüyleri kısaltıyoruz. Daha sonra ıslak bir havlu ile temizliyoruz. Ben veya dövme varsa üzerini kapatıyoruz. Lazeri cilt tipinize uygun en yüksek doza ayarlıyoruz. Ardından gözlüğümüzü takıyoruz ve bölgeyi lazerle dikkatlice tarıyoruz.

Lazerden sonra kıllar çekilir mi?

Hayır çekmeyin. Zaten çoğunlukla kendiliğinden yok olur. Bir hafta içinde kalanlarda dökülür.

Lazer epilasyon ömür boyu kalıcı mı?

Evet lazer ömür boyu süren kalıcı epilasyon yapar.

Tüm vücut epilasyon nedir?

Aslında koltukaltları, genital, bacakları ve yarım alt kolu içeren bölümlere tüm vücut diyoruz. Tepeden tırnağa epilasyon diye bir şey yoktur. Çünkü bazı bölgelerde tüyler o kadar incedir ki lazer bu tüyleri zaten görmez.

Lazer Nasıl Uygulanır?

Tüm vücut lazer epilasyon nasıl yapılır?

Lazer tedavisi tüm vücutta yapılacaksa, yukarıdaki prosedürleri tüm vücuda uyguluyoruz. Bu biraz daha uzun bir işlemdir. İlk seanstan sonra kısaltma işlemini evde yaparsanız daha fazla zaman kazanmış oluruz.

Lazer epilasyon nasıl uygulanır?

Seanslar halinde kullanıyoruz. Genellikle 6 lazer seansı yeterli oluyor. Seans öncesi mutlaka doktorumuzla bir ön görüşme yapmanız gerekiyor. Kendisi hangisini uygun görürse alexandrite lazer veya diode lazer ile başlıyoruz. Gerekirse her iki lazeri de kullanıyoruz. Lazer epilasyon basit bir işlem gibi görünse de detaylar çok önemli. İyi sonuç almak için doğru merkezi seçmelisiniz.

Lazer nasıl yapılıyor?

İlk olarak, doktorlarımız sizi merkezlerimizden birinde görecektir. Hangi lazerin sizin için doğru olduğuna karar verirler. İşlemin gerçekleştirileceği parametreleri ve dozu belirler. Daha sonra teknisyenlerimiz bölgeyi lazer için hazırlar. Lazer gözlüğü takıldıktan sonra lazer uygun teknik kullanılarak uygulanır. İşlemi mümkün olduğunca konforlu hale getirmek için sürekli soğuk uygulama yapıyoruz. İşlemden sonra nemlendirici krem uygulanır. Bir sonraki seans tarihinizi belirliyoruz. Lazer tedavisinden sonra ne yapmanız gerektiğini anlatıyoruz. Tüm bu detaylar çok önemlidir.

Lazer Epilasyon Tüyleri Tamamen Yok Eder Mi?

Soru: Lazer hakkında çok yazı okudum. Çok çeşitli tarifler var. Bazıları biraz tıbbi. Daha sade olarak anlatırsanız sevinirim. Lazer epilasyon nedir?

Daphne Lazer: Aslında lazer kıl köklerini etkiler. Fakat etkilediği kıl köklerinde kalıcı etki yapar. Yani özetle lazer epilasyon kıl köklerinin lazerle etkilenmesidir. Köklerde kılı üreten hücreler var. Bu hücreleri lazerle yok ediyoruz. Böylece kıl fonksiyonunu göremiyor. Sonuç olarak kalıcı epilasyon sağlıyor. En önemlisi kalıcı etkili bir yöntem olmasıdır.

Hülya  *** Suadiye İstanbul Mayıs 2022

Soru: Lazere başlayacağım. Biraz endişeliyim. Gerçekten tam sonuç alacak mıyım? Lazer epilasyon tüyleri tamamen yok eder mi?

Merve *** Beşiktaş İstanbul Mayıs 2022

Daphne Lazer: Her şeyden önce lazer kalıcı epilasyon sağlıyor. Fakat kılların tam etkilenmesi gerekiyor.  En önemlisi uygun lazerle işlem yapılmalıdır. Aksi halde tam sonuç alamazsınız. Sonuç olarak tüyleri tamamen yok ermek istiyorsanız merkez seçerken dikkatli olun. Örneğin Alexandrite ve diode lazerleri birlikte kullanan merkezler daha güvenlidir. Ayrıca doktorların yönettikleri merkezler iyidir. Aslında sadece bu merkezler lazer yapmaya yetkilidir. En önemlisi Lazer epilasyon salonlarda yasaktır. Kesinlikle kuaförler yapamaz. Tüm bunlara dikkat edin. Sonuç olarak kısaca özetlemek gerekirse Lazer epilasyon tüyleri tamamen yok eder.

Lazerin diğer yöntemlerle karşılaştırılması
Lazerin diğer yöntemlerle karşılaştırılması

Tüm Vücut Lazer Kaç TL?

Soru: Bütçemi ayarlamaya çalışıyorum. Fakat lazer epilasyon fiyatlarını araştırıyorum. Tüm vücuduma lazer gerekecek.Tüm vücut lazer kaç TL?

Ayten *** Kadıköy İstanbul Mayıs 2022

Daphne Lazer: Aslında günümüz dünyasında herkes için bütçe önemli. Bu konuda gerçekten haklısınız. Fakat fiyattan önce kaliteye odaklanın. Çünkü çok ucuza aldığınız bitene kadar lazer seanslarından hiçbir fayda görmeyebilirsiniz.  Benzer şekilde birçok şikâyeti çeşitli sitelerde sizde okumuşsunuzdur. Aslında lazer hakkında hiçbir eğitimi olmayan kişiler lazer yapıyor. Bu nedenle hayal kırıklıkları yaşanıyor. Ayrıca zaman ve paranız boşa gidiyor. En önemlisi doğru yerde lazere başlamanız. Bu nedenle iyi düşünün. Bizim merkezlerimizde tüm vücut lazer için çeşitli alternatifler var. Şayet bizi ararsanız size çok detaylı bilgi verebiliriz.  

Lazer Mi Daha İyi Ağda Mı?

Soru: Uzun zamandır ağda yaptırıyorum. Çok sıkıldım. Bir ara epilatör kullandım. Tabi ki çok can yakıyor. Lazer mi daha iyi ağda mı?

Leyla *** Bostancı İstanbul Mayıs 2022

Daphne Lazer: Aslında bu konuda hiçbir kuşkunuz olmasın.  Çünkü lazer kalıcı epilasyon sağlar. Oysaki ağda geçici çözümdür. Kesinlikle lazer tüm diğer yöntemlerden daha avantajlıdır. Çünkü kolay uygulanır. Ayrıca zararı yoktur. Ek olarak 6 seans sonra neredeyse hiç epilasyona ihtiyaç olmaz. Bu arada lazer epilasyon uzun dönem düşündüğünüzde tüm yöntemlerden ucuzdur. Ani lazer sonrası hem para hem zaman tasarrufu sağlarsınız. Ek olarak bittikten sonra hiçbir acı duymazsınız. Yani her ay ağda ya da epilatör’ün acısına katlanmayacaksınız.

Daphne Lazer Epilasyon

Clinicante Saç Ekimi