
FOTOEPİLASYON( IPL)
Epilasyon için birinci planda
lazer sistemleri tercih edilmektedir.
Nadir
de olsa ıpl sistemleri epilasyonda tercih edilebilir.
Lazerler, lazer epilasyon uygulamalarında başarılı sistemlerdir.
Ipl sistemleri ile yapılmış çalışmalarda epilasyonda başarılı sonuçlar vermiştir. Fakat son zamanlarda lazerler uygulama alanında daha çok tercih edilmektedir.
Uzmanlar gerekli gördükleri durumlarda bu sistemleri
kullanabilmektedir. Bazı ıpl sistemleri radyofrekansla
güçlendirilmişdir ve elos ıpl sistemi olarak bilinmektedir.
Son zamanlarda ıpl sistemi özellikle kuaför ya da salonlarda
kullanılmaktadır. Bu sistemlerin fiyatları lazerlerden ucuzdur ve
son zamanlarda çok ucuz fiyatlarla ya da bitene kadar
kampanyalar şeklinde uygulamalar gözlenmektedir. Bu tür
söylemlere itibar edilmemesi doğru olacaktır.
Bu sistemlerin kullanım paremetreleri zordur ve profesyonel olmayan kişilerce uygulanması ciddi problemlere sebep olabilir. Biz bu sistemleri daha çok yüz gençleştirme ve leke tedavilerinde önermekteyiz.
LAZER EPİLASYON HAKKINDA DAHA FAZLA BİLGİ İÇİN AŞAĞIDAKİ MAİL ADRESLERİNİ ÖNERİYORUZ.
UYARI
Birçok internet sitesinde lazer epilasyon konulu makalelere rastlanmaktadır. Bu makalelerin bir kısmı yanlış bilgiler ya da subjektif değerlendirmeler içermektedir. Bir makale bilimsel yayınlarla desteklenmiyorsa bu makaleye güvenilemez. Bilimsel dayanaktan yoksun bir internet sitesi referans olarak gösterilemez. İnternette bilgi kirliliği yaratan bu tip sitelere ve makalelere güvenmeyiniz. Unutmayınız bilimsel bir yazı uzun emek ve çalışma sonrası ortaya çıkabilmektedir.
Yukardaki makalenin bilimsel dayanağı ve kaynakçası aşağıdadır.
1. Turkiye Klinikleri J Int Med Sci 2006, 2(52)
1. Wagner RF,Tomich JM. Elektrolysis and thermolysis for permanent hair removal. J Am Acad Dermatol 1985;12:441-9.
2. Schroeter CA, Sharma S, Mbonu NC, Reineke T, Neumann HA. Blond hair removal using ELOS systems. J Cosmet Laser Ther 2006;8:82-6.
3. Shapiro J, Lui H. Treatments for unwanted facial hair. Skin Therapy Lett 2005;10:1-4.
4. Tanzi EL, Lupton JR, Alster TS. Lasers in dermatology: four decades of progress. J Am Acad Dermatol 2003;49;1-31.
5. Raulin C, Greve B, Grema H. IPL Technology: A Reviev. Lasers in Surgery and Medicine 2003;32:78-87.
6. Fodor L, Menachem M, Ramon Y, et al. Hair Removal Using Intense Pulsed Light (EpiLight). Ann Plast Surg 2005;54:8-14.
7. Sadick NS, Shaoul J. Hair removal using a combination of conducted radiofrequency and optical energies-an 18-month follow-up. J Cosmet Laser Ther 2004;6:21-6.
8. Sadick NS, Makino Y. Selektive Electro-Thermolysis in Aesthetic Medicine: A Review. Lasers in Surgery and Medicine. 2004;34:91-7.
9. Sadick NS, Laughlin SA. Effective epilation of white and blond hair using combined radiofrequency and optical energy. J Cosmet Laser Ther
2004;6:27-31.
|